Copyright 2010 Wishnet webdesign

Umschalten nach Deutsche sprache
De omgeving
Aangesloten bij, of ondersteund door...
Klik hier voor de VVV Zeeland website
Klik hier voor de ADAC website
Klik hier voor de GREENKEY website
Klik hier voor de RECRON website
Renesse aan zee website
Klik hier voor de ANWB website
Scharendijke is prachtig gelegen aan de rand van het fraaie Grevelingenmeer en op loopafstand van de Noordzeekust. Het gemoedelijke dorpje heeft een supermarkt, restaurants, cafés en snackbars.
In het hoogseizoen kunt u dagelijks met de strandbus gratis naar het strand rijden. In het voorseizoen rijdt deze in de weekeinden. De bus stopt voor de camping.

Natuur, landbouw en recreatie gaan hand in hand. U kunt langs de vogelboulevard van natuurgebied de Prunje fietsen, genieten van het krekengebied van Ouwerkerk of mountainbiken door de Boswachterij. Veel boeren verkopen hun producten ook vanaf het erf. En bezoek eens de grootste wijngaard van Nederland (met excellente wijnen) bij Dreischor.
Terwijl families vaak kiezen voor de brede stranden, is de Brouwersdam dé hotspot voor kiters en surfers. Duikers komen van heinde en verre om te genieten van de bijzondere kwaliteiten van de Grevelingen en Oosterschelde.

Ook cultuur-historisch is er veel te zien en te beleven. Zo kunt u op Schouwen-Duiveland op veel plaatsen nog zien hoe lang en hevig de strijd tegen het water is geweest. Van de Plompe Toren als restant van het verdronken dorp Koudekerke, en het Watersnoodmuseum als herinnering aan 1953 tot de Grevelingendam, Brouwersdam en Oosterscheldekering als onderdeel van de Deltawerken.

Tal van evenementen tonen het agrarische verleden van dit gebied. Een kleine greep uit het aanbod: de Burghse Dag in Burgh, de Vlasdag in Dreischor, de Visserijdagen in Bruinisse, de paardenmarkt en Havendagen in Zierikzee.
Daarnaast zijn er ook 'moderne' evenementen zoals de Kunstschouw, Concert at Sea, het jaarlijkse historische openluchtspel en het culturele evenement Centree.

Als onze gast geven wij u graag de SchouwenDuivelandPas. U kunt hiermee gratis gebruikmaken van de lijndiensten op het eiland tot aan Port Zélande en Deltapark Neeltje Jans toe. Ook de musea zijn gratis. De SchouwenDuivelandPas heeft een jaarlijks wisselend aanbod aan kortingen en arrangementen voor u.

Kijk eens op onze pagina met Links voor achtergrondinformatie. Bij onze receptie ligt een brede selectie aan folders die u kan inspireren voor een gezellige dag.

Schouwen-Duiveland wordt - als meest noordelijke eiland van de provincie - ook wel de kroon op Zeeland genoemd. Ruimte en vergezichten, dat zijn de eerste visuele ervaringen op Schouwen-Duiveland. U kunt hier heerlijk fietsen en wandelen waarbij u de keuze hebt voor routes langs de Oosterschelde, door het grootste bos van Zeeland, over dijkjes en door polders of door de duinen. Dorpjes liggen verspreid in het landschap, met het monumentenstadje Zierikzee als een natuurlijk centrum tussen Schouwen en Duiveland.
Info, prijzen en reservering